Sója extrudovaná
Detailní popis produktu
Sója patří mezi plodiny, kde je bezpodmínečně nutná tepelná úprava, právě kvůli obsahu antinutričních látek. Zároveň se ale touto úpravou plně rozvinou pachové a chuťové složky, kterých má sója hojně díky vysokému obsahu oleje.
Navíc takto upravené suroviny jsou až o 30 % více stravitelnější, ale především pro zvířata chuťově výraznější a přitažlivější.
Barva extrudované sóji je žlutá, s velmi příjemnou olejnatou vůní.
Je to vhodný zdroj bílkovin a především energie pro mladá zvířata, koní ve vysoké zátěži a pro nabrání svaloviny u podvyživených jedinců.
Extrudované suroviny jsou takové, které se zpracovávají na speciálních strojích (extruderech), kde se krátkodobě (šokově) za vysoké teploty a tlaku ( až 120 °C a 4 - 6 atmosfér) "uvaří". Dojde přitom k plastifikaci ("ztekucení") škrobů, zkrácení bílkovinných řetězců a likvidaci antinutričních látek( snižujících využití živin ), bakterií, kvasinek a plísní.
Dávkování:
Upravte dle zátěže a konstituce koně. Zpravidla cca 300 - 500 g/den.
Složení:
Extrudované celé sójové boby 100 %
Nutriční hodnoty:
Bílkoviny | 36% |
Lysin | 2,4% |
Methionin | 0,57% |
Sojové oleje | 25% |
Kyselina linolová | 10,5% |
Vitamín E | 35 mg |
Škrob | 3,4% |
Cukr | 4,8% |
Vláknina | 6,9% |
Stravitelná energie pro koně SEk | 16,3 MJ |
Skladování a spotřeba:
Skladujte v suchu, chladu a temnu. Spotřebujte v letních měsících nejlépe do 3 měsíců od nákupu! V chladném ročním období cca do 6 měsíců.
Při nevhodném skladování (teplo, vlhko) je sója náchylná na žluknutí tuků a k zaplísnění!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Suroviny |
---|---|
Podpora: | Energie, Bílkovina |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.