Kukuřičné vločky
Detailní popis produktu
Tepelně opracované zrno s mechanicky narušenou strukturou, takzvaná hydrotermická úprava suroviny, je proces, kdy se zrno po určitou dobu napařuje na teplotu nad 90 stupňů Celsia (až 120 °C) a poté se při průchodu mezi dvěma válci rozmáčkne na vločku. Díky spolupůsobení kombinace teploty, vlhkosti, tlaku a času stlačení vzniká vločka. Hydrotermické vločkování významně zvyšuje krmnou hodnotu zrna a předčí tak jiné způsoby úpravy zrnin. Zvyšuje stravitelnost nejen škrobu, ale i proteinů a tuků u zrnin.
Hydrotermicky upravená surovina se může zkrmovat všem hospodářským i domácím zvířatům - skot, prasata, drůbež, koně, kozy, králici, morčata, aj.
- Zvýšenou dostupnost, stravitelnost a využitelnost živin.
- Zvýšení užitkovosti.
- Vyšší ekonomickou efektivnost produkce.
- Celkové zlepšení trávení.
- Zlepšení zdravotního stavu zvířat.
- Vyšší chutnost krmiva.
Dávkování:
0,5-1,5 kg dle hmotnosti a zátěže koně
Skladování a spotřeba:
Skladujte v dobře uzavřených obalech, nejlépe tkaný či papírový pytel. Pokud budou kukuřičné vločky v PVC obalu, pozor na kondenzaci vody uvnitř sáčku, při rychlých teplotních změnách. Pokud vám vločky napadnou moli, spotřebujte jej co nejdříve (zvířatům to vůbec nevadí) nebo dejte na týden do mražáku.
Spotřebujte nejlépe do 4 měsíců od nákupu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.