Hrachové vločky
Detailní popis produktu
Toustováná zrna = tepelně upravená, pařená (krátkodobě - šokově - při 130 °C) a následně mačkaná celá zrna zeleného nebo žlutého hrachu.
Takto upravená surovina má vysokou krmnou hodnotu.
Hrách je významným bílkovinným zdrojem s obsahem bílkovin pohybujících se okolo 23 %.
Z aminokyselin obsahuje nejvíce Lyzin a Arginin, méně však Methioninu.
Hrachové vločky jsou vhodné jako přídavek do krmné dávky zejména pro:
- koně staré nebo v rekonvalescenci, pro podvyživená nebo týraná zvířata - vysoký zdroj lehce stravitelných bílkovin
- pro březí a kojící klisny
- pro mladé a rostoucí koně
- pro ostatní hospodářská i domácí zvířata: skot, ovce, prasata, drůbež, králíky, laboratorní hlodavce, holuby, exoty, atd.
Dávkování:
cca 100 - 300 g/koně na den. Rozdělit do celodenní krmné dávky. Pro svou nasládlou chuť je zvířaty velmi dobře příjímán. Není třeba jej dále upravovat.
Složení:
Mix hracohvé a kukuřičné vločky
Protein | min. 23% |
Tuk | 2% |
Vláknina | 6% |
Škrob | 51% |
Vysoký obsah minerálních látek, především draslíku, vápníku, fosforu a hořčíku. Z vitamínů je nejvíce zastoupen komplex vit. B.
Skladování a spotřeba:
Skladujte v dobře uzavřených obalech, nejlépe tkaný či papírový pytel. Pokud budou hrachové vločky v PVC obalu, pozor na kondenzaci vody uvnitř sáčku, při rychlých teplotních změnách. Pokud vám hrách napadnou moli, spotřebujte jej co nejdříve (zvířatům to vůbec nevadí) nebo dejte na týden do mražáku.
Spotřebujte nejlépe do 4 měsíců od nákupu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vločky |
---|---|
Podpora: | Bílkovina |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.